Ben Middelkamp begon met judo toen hij twaalf jaar was. Al snel bleek dat hij veel talent had. Hij trainde jaren in de kernploeg en behaalde vele successen. Van wedstrijd judoka naar judocoach, van ondernemer naar Mental Coach.

Door fysieke problemen werd Ben op 39 jarige leeftijd gedwongen te stoppen met judo. Al snel vond hij zijn passie in het uitbouwen van zijn onderneming Fit-Care. Sportscholen met als missie BPA; Beleving, Plezier en Aandacht. In 2005 verkocht hij zijn bedrijven.

Ben kende tegenslag en succes, vrijheid en spanning. Door snel een knop om te zetten en met zijn jarenlange ervaring, helpt hij nu mensen een nieuwe stap te zetten door middel van Mental Coaching. Hij is de grondlegger van de methode 'Gewoon Doen'.

De methode 'Gewoon Doen' leert mensen anders te denken. Succesvolle mensen denken ook anders. De meeste mensen bedenken allerlei risico's die zich misschien voor kunnen doen. Daardoor durven ze bijna niks meer. Bij het leven horen nu eenmaal tegenslagen. Je moet alleen weten hoe je daarmee omgaat.

Mental Coaching leert mensen om meer doorzettingsvermogen, durf en lef te krijgen en zorgt ervoor dat men afstand kan nemen van problemen.

Door Mental Coaching ga je meer geloven in jezelf, krijg je meer eigenwaarde en een positiever zelfbeeld. Je gaat beter om met tegenslagen, conflicten, gezondheid, onzekerheid en stress.

 

Jorien Middelkamp helpt mensen zichzelf te doorgronden en te begrijpen waar hun gedrag vandaan komt. Daarnaast helpt ze mensen in de training met hun paarden.

Jorien begon met paardrijden toen ze 8 jaar was. Dit bleek uit te groeien tot haar grote passie. Doordat ze regelmatig tegen problemen aanliep in de training met haar eigen paarden, wilde ze -net als het mentale systeem van de mens- het gedrag van paarden leren doorgronden.

Na al eerder cursussen te hebben gevolgd bij Emiel Voest is ze in 2013 gestart met de opleiding tot Freestyle Instructrice. Na deze succesvol te hebben afgerond, is ze verder gegaan met de opleiding tot Freestyle Rij-Instructrice om zich vervolgens te specialiseren in het Trailerladen.

Daar bleef het niet bij. Een levenlang studeren behoort tot een van de motto's van Ben; dit heeft hij duidelijk doorgegeven aan zijn dochter. Na de specialisatie Trailerladen, volgde Jorien de opleiding tot Paardenwelzijnsadviseur en Revalidatietrainer.

 

Er ontbrak nog een puzzelstukje; Paardencoaching, de link tussen Mental Coaching en paardentraining.

Dus in 2018 is Jorien gestart met de opleiding tot Paardencoach. Paardencoaching blijkt een fantastische aanvulling op zowel Mental Coaching als in de training met paarden.

 

Lees hier meer over Paardencoaching, Freestyle training en welzijnsadvies.