Passie voor paarden

Jorien begon met paardrijden toen ze 8 jaar was. Dit bleek uit te groeien tot haar grote passie. Doordat ze regelmatig tegen problemen aanliep in de training met haar eigen paarden, wilde ze -net als het mentale systeem van de mens- het gedrag van paarden leren doorgronden.

Na al eerder cursussen te hebben gevolgd bij Emiel Voest is ze in 2013 gestart met de opleiding tot Freestyle Instructrice. Na deze succesvol te hebben afgerond, is ze verder gegaan met de opleiding tot Freestyle Rij-Instructrice om zich vervolgens te specialiseren in het Trailerladen. 

Daar bleef het niet bij. Een levenlang studeren behoort tot een van de motto's van Ben; dit heeft hij duidelijk doorgegeven aan zijn dochter. Na de specialisatie Trailerladen, volgde Jorien de opleiding tot Paardenwelzijnsadviseur en Revalidatietrainer.

 

Er ontbrak nog een puzzelstukje; Paardencoaching, de link tussen Mental Coaching en paardentraining.

Dus in 2018 is Jorien gestart met de opleiding tot Paardencoach. Paardencoaching blijkt een fantastische aanvulling op zowel Mental Coaching als in de training met paarden.

 

Hieronder kun je meer lezen over Paardencoaching, Freestyle training en Welzijnsadvies. 

 

Paardencoaching

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde.

Lees meer »

Freestyle training

Het Freestyle trainings systeem kenmerkt zich door de verschillende trainingsvormen vanaf de grond: Loswerken, Grondwerk en Dubbele Lange Lijnen. Deze trainingsvormen staan in dienst van het rijden.

Lees meer »

Welzijnsadvies

Door de bomen het bos niet meer zien, is dat iets dat je bekend voorkomt? Je paard is net bij de hoefsmid geweest en binnen een week brokkelt de hoef al weer af, komt dat door het slechte weer of is hij niet correct beslagen? De tijd die je paard nodig heeft om op te warmen wordt steeds iets langer en je twijfelt of hij wel in orde is. De dierenarts zegt dat hij niks mankeert en niet kreupel is, leg jij je daarbij neer of ga je doorvragen?

Lees meer »

Aan de rand van Hellendoorn, in Elen, bevindt zich onze prachtige locatie voor Paardencoaching en Freestyle training.

We beschikken over eigen paarden en pony's die we inzetten tijdens coachingen en waarmee lessen gegeven kunnen worden. 

Trainingen met eigen paard worden op locatie gegeven.

 

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Jorien doormiddel van onderstaande opties.